Recensies

Ruitervakantie

"Heerlijke plek, voor zowel mens als paard. Super voor elkaar. Knus en gezellig onderkomen. Zeer gastvrij en hele goede service."
Margot Hageman

"Wij hebben met veel plezier in de yurt overnacht! Op zaterdag kregen wij een warm welkom van Tineke, Lydia en Wouter. Zij lieten ons alles zien en de gehele accommodatie was erg schoon en goed onderhouden. Wij hadden ook onze paarden mee, zij konden gelijk in de wei en bovendien hadden we ruime en nette boxen ter beschikking. De yurt is erg gezellig en geeft echt een vakantiegevoel. Wij hadden echt het gevoel dat we er even tussenuit waren. De yurt is van alle gemakken voorzien en bovendien zorgt de kachel ervoor dat het geen moment te koud is. De omgeving is prachtig die wij te voet en te paard verder hebben ontdekt. Er is genoeg te zien! Kortom, wij en onze paarden hebben een heerlijk en verzorgd weekend gehad!"
Marloes Polman

Paardentraining

" Lydia heeft mij tijdens de lessen met mijn paard meegenomen in hoe paarden leren en hoe je dat met verschillende methoden kan trainen.  Bijvoorbeeld door middel van clickertraining heb ik onderdelen van het stilstaan tijdens het poetsen en scheren kunnen trainen. Daarnaast heb ik van Lydia geleerd om de basis gedragingen te herkennen en aan te leren bij mijn paard. Dit was een enorm groot inzicht voor mij. Denkende dat ik er de rem er correct op had getrained kwam ik al gaande weg tegen dat dit toch wel anders bleek te zijn. Door de training zo stap voor stap op te bouwen en langzaam met steeds meer positive reinforcement te trainen heb ik nu een geweldige band opgebouwd met mijn merie. Hierdoor ga ik met een veilig gevoel buiten op pad en weet ik wanneer en hoe ik mijn paard opdrachten kan geven zonder onze fijne communicatie te verstoren.  Want jeetje wat bleek ik gaf 3 opdrachten tegelijkertijd al rijdend. Hierdoor raakte mijn merrie gefrustreerd en weigerde. Door bewust een opdracht per keer te geven en de tijd ervoor te nemen verloopt het rijden nu soepel en weer met plezier. Ik heb geleerd hoe mijn paard leert, wat voor hulpen ik precies moet geven en hoe je die positief kan aanleren bij je paard. Wat geweldig om zo fijn met mijn merrie te kunnen werken.
Sterke punten vanLydia: Oog voor detail, kennis van leermethoden bij het paard, humor, helder en duidelijke verwoordingen en kennis van gedrag en opvoeding van paarden."

Janine van Rijn

 

" In 2011 ben ik via Lydia Nieuwe Weme voor het eerst in contact gekomen met vrijheidsdressuur. Natuurlijk maakte het showelement van vrijheidsdressuur meteen indruk op me, de kunstjes die je je paard kan leren variërend van ‘simpel’ stil staan tot een ingewikkelde pas en buiging vond ik indrukwekkend. Op zich was ik niet perse geïnteresseerd het leren van deze kunstjes aan mijn paardje Lissie, maar het idee om Lissie te trainen op vrijwillige basis en met het spelelement, dat stond me gelijk aan. En na een sessie met Lydia bleek dat Lissie er minstens zo enthousiast over was, met de oortjes naar voren en volle interesse had ze de ‘klik’ en de eerste oefeningen zo door. Wat ik me pas later realiseerde, is hoe belangrijk de onderliggende techniek van deze methode ook is voor de dagelijkse omgang met je paard. Het is namelijk gewoon een vorm van communicatie. Lydia maakte me bewust van elk signaal dat ik gaf naar Lissie, en ook de signalen die ik terug kreeg. Je leert je paard beter begrijpen. En dan de uitdaging: hoe kun je deze signalen omzetten in het creëren van een begrijpende en fijne omgang met elkaar? Dat begint al met rust en ontspanning op de poetsplaats, het opzij gaan met een kleine aanraking en het niet laten schooien om snoepjes bijvoorbeeld. Juist deze kleine dingen zijn de grote kracht van vrijheidsdressuur. En het leuke is, zodra Lissie doorheeft dat we een vrijheidsdressuur training gaan doen staat ze (bijna letterlijk) te springen. Je leert op een andere manier te communiceren met je paard, je paard beter te begrijpen, en je krijgt er plezier en vertrouwen voor terug. Het enthousiasme en kundigheid van Lydia hebben hierdoor een nieuwe wereld voor me geopend in de omgang met mijn paard. En nu, een aantal jaar verder, scoren Lissie en ik op ingewikkeld kunstjes niveau nog steeds niet heel hoog, maar deze manier van communicatie gebruiken we nu wel dagelijks. "

Iris Boumans

 

Pensionstal

 

"Sinds de zomer van 2020 sta ik tot volle tevredenheid op stal Ex Equo. Daantje is een vrij makkelijk paard, maar hij was hier vanaf dag 1 op z’n gemak. Er heerst heel veel rust, waardoor mijn hobby op een mooie zomeravond aanvoelt als een mini-vakantie. Voor Daantje is er goeie kwaliteit ruwvoer op meerdere plekken en beperkte weidegang, waardoor hij niet dichtgroeit van het gras. De paarden hebben veel ruimte, waardoor ze gezellig samen kunnen staan, maar zich ook even kunnen terugtrekken op een rustig plekje. Er is een fijne buitenbak met goede verlichting en een ruime menweide waar je ook kan rijden als je een keer behoefte hebt aan wat meer ruimte. Groot pluspunt is de fantastische omgeving waar je vanaf de oprit heel makkelijk kunt komen. Je hoeft maar een paar honderd meter over het fietspad en dan beginnen bos en heide. De eigenaren zijn lieve mensen met een groot hart voor en verstand van paarden en ze zijn altijd bereid om mee te denken. Daantje en ik hebben hier echt onze plek gevonden en ik hoop nog vele jaren van deze prachtige plek te mogen genieten." 

 

Marije

Overnachting Yurt

"Hele leuke sfeer, echt eventjes weg!"
Sanne

"Erg leuke plek!!! Zelfs in de kou krijg je de tent goed warm. Erg knus en gezellig!!! Als je even de rust wilt opzoeken is dit een top locatie!"
Annefleur

"Stijlvol en romantisch verblijf in de yurt. We dachten dat het misschien wat koud zou zijn in januari, maar de kachel stookt heerlijk warm. Mooie omgeving en gastvrij ontvangen."
Corianne

"Very nice place and outstanding ambiance. Great hospitality and also great contact with the owner Hanna, very fast en nice!"
Mart

"Een ontzettend leuke ervaring om te slapen in de yurt. Aan alle details is gedacht en het is net alsof je echt terug in de tijd leeft. Wanneer je het vuur stookt is het ontzettendwarm in de yurt, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de winter. Wij komen graag nog een keer terug.
Emma

"Leuke ervaring! Mooi ingerichte yurt en zeer gastvrije hosts"
Sven