PENSIONSTAL
&
OVERNACHTING IN EEN GEZELLIGE BLOKHUT

Het Team

In 2018 begonnen Lydia en Wouter samen het paardenbedrijf Ex-Equo, en bouwden dit uit tot een paardvriendelijke pensionstal, clinic-centrum en leslocatie met overnachtingsmogelijkheid. Tineke beheerd de blokhut en zorgt ervoor dat onze gasten een optimaal verblijf hebben.

Wouter Ruigrok

Pensionstal

In 2006 rondde Wouter zijn opleiding Paardenhouderij af in Deurne. Tijdens deze opleiding heeft hij onder andere stage gelopen bij Mensportcentrum Onder de Kastanje en Manege Chardon. Hier lag zijn focus al op de aangespannen sport. Wouter is in het bezit van het langspanbewijs en kan met tandem en vierspan op pad. Over het algemeen zit hij op de bok achter het enkelspan of tweespan om op deze manier het paard dressuurmatig te trainen. In de wedstrijdsport is Wouter actief als groom en stalmeester. Wouter maakte deel uit van het vierspanteam Onder de Kastanje en sinds 2005 is hij stalmeester op internationale CAI** menwedstrijden in Deurne, Ermelo en Exloo. Hoewel hij ook altijd gereden heeft, is Wouter een menner in hart en nieren.


Lydia Nieuwe Weme

Paardentrainer & Pensionstal

Lydia voltooide in 2012 haar master Dierwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Ze werkt sindsdien op deze universiteit bij de leerstoelgroep Behavioral Ecology en ondersteunt onderzoeken naar het welzijn van verschillende diersoorten zoals katten, honden, kippen en paarden. In 2020 stond ze aan de wieg van een pilot studie naar opvoedstijlen in de relatie tussen paard en mens. Haar filosofie is dat niemand ooit uitgeleerd is, en dus is ze onlangs aan de cursus Horse Psychology begonnen. Lydia’s missie is om de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van paarden te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Dit doet zij niet alleen bij de training en huisvesting van haar eigen paarden, maar ook in de clinics en lessen die ze geeft in fijne communicatie tijdens het grondwerk en vanuit het zadel, clickertraining, horse agility en speurwerk met paarden.

Tineke Stoffers

Overnachting & Kantine

Tineke is inspecteur kinderopvang. In haar vrije tijd fervent wandelaar. Zo heeft ze al verschillende klopenpaden bewandeld en het Pieterpad afgelegd. Bij Ex-Equo is zij verantwoordelijk voor de blokhut en de kantine. Voor de gasten van de blokhut is zij dan ook het eerste aanspreekpunt. Tineke is altijd in voor een praatje en zorgt ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt.

V.O.F. Ex-Equo is gevestigd in Emst en ingeschreven in het handelsregister
KVK: 73808172
BTW-Identificatienummer: NL859671306B01

Algemene voorwaarden

Privacy beleid