PENSIONSTAL
&
OVERNACHTING TRADITIONELE YURT

Het Team

In 2018 begonnen Lydia en Wouter samen het paardenbedrijf Ex-Equo, en bouwden dit uit tot een paardvriendelijke pensionstal, clinic-centrum en leslocatie met overnachtingsmogelijkheid. In samenwerking met Hiking Hondencoach verzorgt Jantina zowel gedragsbegeleiding voor honden als sociale groepswandelingen op en om het terrein. 

Wouter Ruigrok

Pensionstal

In 2006 rondde Wouter zijn opleiding Paardenhouderij af in Deurne. Tijdens deze opleiding heeft hij onder andere stage gelopen bij Mensportcentrum Onder de Kastanje en Manege Chardon. Hier lag zijn focus al op de aangespannen sport. Wouter is in het bezit van het langspanbewijs en kan met tandem en vierspan op pad. Over het algemeen zit hij op de bok achter het enkelspan of tweespan om op deze manier het paard dressuurmatig te trainen. In de wedstrijdsport is Wouter actief als groom en stalmeester. Wouter maakte deel uit van het vierspanteam Onder de Kastanje en sinds 2005 is hij stalmeester op internationale CAI** menwedstrijden in Deurne, Ermelo en Exloo. Hoewel hij ook altijd gereden heeft, is Wouter een menner in hart en nieren.


Lydia Nieuwe Weme

Paardentrainer & Pensionstal

Lydia voltooide in 2012 haar master Dierwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Ze werkt sindsdien op deze universiteit bij de leerstoelgroep Behavioral Ecology en ondersteunt onderzoeken naar het welzijn van verschillende diersoorten zoals katten, honden, kippen en paarden. In 2020 stond ze aan de wieg van een pilot studie naar opvoedstijlen in de relatie tussen paard en mens. Haar filosofie is dat niemand ooit uitgeleerd is, en dus is ze onlangs aan de cursus Horse Psychology begonnen. Lydia’s missie is om de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van paarden te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Dit doet zij niet alleen bij de training en huisvesting van haar eigen paarden, maar ook in de clinics en lessen die ze geeft in fijne communicatie tijdens het grondwerk en vanuit het zadel, clickertraining, horse agility en speurwerk met paarden.


Jantina Rozema

Hondentrainer & Ondersteuning Pensionstal

Sinds een aantal jaren heb ik echt mijn passie gevonden: het werken met mensen en honden. Sinds oktober 2020 ben ik de gelukkige eigenaar van een Red Merle Bordercollie, genaamd Hike.
Ik word het gelukkigst als ik baasjes en honden samen zie groeien. Kleine successen en grote stappen, ik sta met je mee te juichen!
Om dat voor je te kunnen doen heb ik meerdere opleidingen gevolgd en besteed ik mijn vrije tijd met het updaten van mijn kennis door de laatste relevante wetenschappelijke onderzoeken te volgen:

  • Instructeursopleiding bij O&O
  • Meerdaagse opleiding Anniek Winters Deel l & ll
  • Trick Training cursus bij Sylvia Trkman
  • Instructeur bij hondenschool Nicky/Indy