Recensies

Instructie

De grote kracht van vrijheidsdressuur

” In 2011 ben ik via Lydia Nieuwe Weme voor het eerst in contact gekomen met vrijheidsdressuur. Natuurlijk maakte het showelement van vrijheidsdressuur meteen indruk op me, de kunstjes die je je paard kan leren variërend van ‘simpel’ stil staan tot een ingewikkelde pas en buiging vond ik indrukwekkend. Op zich was ik niet perse geïnteresseerd het leren van deze kunstjes aan mijn paardje Lissie, maar het idee om Lissie te trainen op vrijwillige basis en met het spelelement, dat stond me gelijk aan. En na een sessie met Lydia bleek dat Lissie er minstens zo enthousiast over was, met de oortjes naar voren en volle interesse had ze de ‘klik’ en de eerste oefeningen zo door. Wat ik me pas later realiseerde, is hoe belangrijk de onderliggende techniek van deze methode ook is voor de dagelijkse omgang met je paard. Het is namelijk gewoon een vorm van communicatie. Lydia maakte me bewust van elk signaal dat ik gaf naar Lissie, en ook de signalen die ik terug kreeg. Je leert je paard beter begrijpen. En dan de uitdaging: hoe kun je deze signalen omzetten in het creëren van een begrijpende en fijne omgang met elkaar? Dat begint al met rust en ontspanning op de poetsplaats, het opzij gaan met een kleine aanraking en het niet laten schooien om snoepjes bijvoorbeeld. Juist deze kleine dingen zijn de grote kracht van vrijheidsdressuur. En het leuke is, zodra Lissie doorheeft dat we een vrijheidsdressuur training gaan doen staat ze (bijna letterlijk) te springen. Je leert op een andere manier te communiceren met je paard, je paard beter te begrijpen, en je krijgt er plezier en vertrouwen voor terug. Het enthousiasme en kundigheid van Lydia hebben hierdoor een nieuwe wereld voor me geopend in de omgang met mijn paard. En nu, een aantal jaar verder, scoren Lissie en ik op ingewikkeld kunstjes niveau nog steeds niet heel hoog, maar deze manier van communicatie gebruiken we nu wel dagelijks. “

Iris Boumans

Pensionstal

 

Sinds de zomer van 2020 sta ik tot volle tevredenheid op stal Ex Equo. Daantje is een vrij makkelijk paard, maar hij was hier vanaf dag 1 op z’n gemak. Er heerst heel veel rust, waardoor mijn hobby op een mooie zomeravond aanvoelt als een mini-vakantie. Voor Daantje is er goeie kwaliteit ruwvoer op meerdere plekken en beperkte weidegang, waardoor hij niet dichtgroeit van het gras. De paarden hebben veel ruimte, waardoor ze gezellig samen kunnen staan, maar zich ook even kunnen terugtrekken op een rustig plekje. Er is een fijne buitenbak met goede verlichting en een ruime menweide waar je ook kan rijden als je een keer behoefte hebt aan wat meer ruimte. Groot pluspunt is de fantastische omgeving waar je vanaf de oprit heel makkelijk kunt komen. Je hoeft maar een paar honderd meter over het fietspad en dan beginnen bos en heide. De eigenaren zijn lieve mensen met een groot hart voor en verstand van paarden en ze zijn altijd bereid om mee te denken. Daantje en ik hebben hier echt onze plek gevonden en ik hoop nog vele jaren van deze prachtige plek te mogen genieten.” 

 

Marije

Overnachting Yurt

“Hele leuke sfeer, echt eventjes weg!”
Sanne
26-01-2020

“Erg leuke plek!!! Zelfs in de kou krijg je de tent goed warm. Erg knus en gezellig!!! Als je even de rust wilt opzoeken is dit een top locatie!”
Annefleur
17-01-2021

“Stijlvol en romantisch verblijf in de yurt. We dachten dat het misschien wat koud zou zijn in januari, maar de kachel stookt heerlijk warm. Mooie omgeving en gastvrij ontvangen.”
Corianne
12-01-2021

“Very nice place and outstanding ambiance. Great hospitality and also great contact with the owner Hanna, very fast en nice!”
Mart
29-12-2020

“Een ontzettend leuke ervaring om te slapen in de yurt. Aan alle details is gedacht en het is net alsof je echt terug in de tijd leeft. Wanneer je het vuur stookt is het ontzettendwarm in de yurt, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de winter. Wij komen graag nog een keer terug.
Emma
21-12-2020

“Leuke ervaring! Mooi ingerichte yurt en zeer gastvrije hosts”
Sven
10-12-2020